Spring Closet Detox

Het geheim van een succesvolle closet detox.

Zelf heb ik jarenlang een overvolle kleerkast gehad. Geen afscheid kunnen nemen van bepaalde stuks, vanuit het idee dat het ooit wel terug een trendy item kan worden, het ooit nog eens gaat passen, het ooit eens van pas kan komen voor een themafeestje, het ooit voor je kinderen is, het een duur stuk was … was lang mijn moto. Als bepaalde kledingstukken bovendien een sentimentele waarde hadden, werd het loslaten nog moeilijker. Op een bepaald moment (en onder lichte dwang van mijn huisgenoten) werd het tijd voor actie. Initieel lag de focus vooral op het reorganiseren van alle spullen en kwam ik niet tot de essentie, nl. het effectief elimineren van spullen. Van alle kledij die ik niet meer droeg ging pakweg 30% effectief weg, de overige 70% werd netjes opgeborgen op zolder of in de berging. 

In mijn zoektocht naar een nieuwe aanpak heb ik voor mezelf een stappenplan opgesteld, en dit in 7 modules gegoten om jou te begeleiden naar meer rust in je kleerkast en meer rust in je hoofd. Dit laatste is niet onbelangrijk, het is immers bewezen dat chaos tot stress leidt. Een overzichtelijke kleerkast zal een groot deel van de ochtendstress wegnemen! 

Hét geheim van een succesvolle closet detox? Een nieuwe mindset én inzicht krijgen in jouw #signaturestyle in functie van jouw #lifestyle. Als je een duidelijk beeld hebt van jouw persoonlijke stijl, wordt het super makkelijk om afstand te nemen van bepaalde kledij én om op efficiente manier te shoppen. Als kledij voor jou echt functioneel is, kan een closet detox de aanzet zijn naar het opbouwen van een capsule wardrobe. Voor de fashionista’s onder ons, don’t worry, je kan en mag nog steeds gaan shoppen. Je zal perfect weten welk trendy item je als statement piece kan toevoegen aan jouw wardrobe. 

“Buy Less, 

Choose Well, 

and make it  last” 

– 

Vivienne Westwood 

De voordelen van een closet detox ? Je staat elke ochtend voor een kleerkast met stuks die jóu doen stralen. Je kent de inhoud van je kleerkast, gedaan met “vergeten” kledingstuks. Je kan jou key items eindeloos mixen & matchen met jou basics en enkele geweldige statement pieces. En je gaat in de toekomst bewuster aankopen, gedaan met de “miskopen“. Als kledij voor jou functioneel is, kan een closet detox de eerste stap zijn naar het opbouwen van een capsule collectie. Voor de fashionista’s onder ons, je kan én mag uiteraard nog gaan shoppen. Je zal makkelijk dé trendy items kunnen identificeren die als statement piece perfect aansluiten bij jouw #signaturestyle. 

Een citytrip, businesstrip, weekendje weg in het vooruitzicht? Ook dan zal je merken dat het snel inpakken is als alle items in jouw kleerkast in harmonie zijn.

Ik kan je met een gerust hart zeggen dat mijn go-to outfits me geen moeite meer kosten sinds ikzelf een duidelijke #signaturestyle heb! 

Ontdek je graag meer, neem dan gerust een kijkje in mijn aanbod, en vooral … stay tuned voor meer over het bepalen van jouw #signaturestyle! 

Veel succes! 

Sarah


Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart